Boloňská omáčka šéfkuchaře - recept Cookeo | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Boloňská omáčka šéfkuchaře

ratings.4.5

4.5/5 -

  • Celková doba 1 hod.
  • Příprava
    15 min
  • Vaření
    45 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

6 os.

  • 720 g Mleté hovězí maso

  • 1.5 Cibule, oloupaná a najemno nakrájená

  • 300 g Mrkev, na tenké plátky

  • 900 g Krájená rajčata v rajčatové šťávě

  • 100 ml Červené víno

  • 150 g Slanina na kostičky

  • Sůl a pepř

  • 3 pl. Rostlinný olej

  • 3 g Česnek bez klíčku a nasekaný

  • 90 g Řapíkatý celer, na tenké plátky

Příprava

Fáze 1 /8

Připravte si ingredience.

Fáze 2 /8

Nasekejte cibuli.

Fáze 3 /8

Odstraňte z česneku klíčky.

Fáze 4 /8

Do nádoby nalijte olivový olej.

Fáze 5 /8

Maso opečte. Přidejte kostičky slaniny, cibuli a mrkev.

Fáze 6 /8

Nalijte víno. Přidejte drcená rajčata, řapíkatý celer a česnek. Osolte a opepřete.

Fáze 7 /8

Doba vaření: 45 minut

Fáze 8 /8

Podávejte s těstovinami.