Bílý chléb - recept Kitchen Machines Touch | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Bílý chléb

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 3 hod. 20 min
  • Příprava
    40 min
  • Vaření
    25 min
  • Chlazení
    2 hod. 15 min

Přísady

6 os.

  • 32 cl Voda

  • 20 g Čerstvé pekařské droždí

  • 500 g Hladká mouka

  • 10 g Sůl

Příslušenství

  • Hnětací hák
    Hnětací hák

Příprava

Fáze 1 /8

V samostatné misce rozpusťte droždí ve vodě po dobu 10 minut.

  • 32cl Voda
  • 20g Čerstvé pekařské droždí

Fáze 2 /8

Přidejte mouku a sůl do mísy přístroje.

  • 500g Hladká mouka
  • 10g Sůl
  • Hnětací hák

Fáze 3 /8

Stiskněte tlačítko "Start" a během programu postupně přidávejte směs vody a droždí.

  • 32cl Voda
  • 20g Čerstvé pekařské droždí
  • 500g Hladká mouka
  • 10g Sůl
  • Hnětací hák

Fáze 4 /8

Těsto ihned přikryjte utěrkou a nechte 45 minut odpočívat na teplém místě.

Fáze 5 /8

Položte těsto na pomoučený povrch. Rukou jej zploštěte do čtvercového tvaru. Přehněte rohy směrem ke středu a znovu vyrovnejte. Opakujte překlad podruhé. Vytvarujte kulatý bochník a položte ho na plech. Povrch těsta lehce navlhčete a přikryjte vlhkou utěrkou. Nechte opět 90 minut odpočívat na teplém místě.

Fáze 6 /8

Předehřejte troubu na 230 stupňů.

Fáze 7 /8

Povrch chleba znovu navlhčete mašlovačkou s vodou. Několikrát nařízněte povrch nožem. Chleba pečte 25 minut při 230 stupních.

Fáze 8 /8

Před konzumací nechte vychladnout na mřížce.