Špička hovězí svíčkové s medem a pečenými bramborami - recept EASY FRY OVEN & GRILL 9 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Špička hovězí svíčkové s medem a pečenými bramborami

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 1 hod. 43 min
  • Příprava
    20 min
  • Vaření
    53 min
  • Chlazení
    30 min

Přísady

6 os.

  • 1 plátek 1 vepřový plátek

  • 1 pl. Med

  • 1 pl. Olej

  • 2 pl. Sójová omáčka

  • 1.2 kg Brambory

  • 5 strou. Česnek

  • 60 g Husí nebo kachní sádlo

  • Sůl, pepř

  • 1 sva. Plocholistá petrželka

Příslušenství

  • Fritovací koš
    Fritovací koš
  • Gril
    Gril
  • Odkapávací tác
    Odkapávací tác

Příprava

Fáze 1 /5

Špičku hovězí svíčkové nakrájejte na plátky silné 3 až 4 cm. V hluboké misce smíchejte med, olej a sójovou omáčku a vložte do ní plátky svíčkové. Nechte marinovat alespoň po dobu 30 minut.

Fáze 2 /5

Mezitím si oloupejte brambory. Nakrájejte je na tenké, asi 3 mm silné plátky, omyjte je, osušte a dejte do mísy. Přidejte oloupaný a na jemno nasekaný česnek, husí nebo kachní sádlo, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a přesypte do fritovacího koše fritézy Easy Fry Oven & Grill.

Fáze 3 /5

Koš vložte do střední přihrádky fritézy Easy Fry Oven & Grill. Do dolní přihrádky dejte odkapávací nádobu. Nastavte program HRANOLKY na 30 minut při teplotě 200 °C. Během pečení jednou nebo dvakrát promíchejte.

Fáze 4 /5

Na konci programu posypte brambory nasekanou petrželkou a znovu promíchejte. Vložte grilovací mřížku nad brambory a nastavte program GRILL na 15 minut.

Fáze 5 /5

Při zaznění časovače dejte na rozpálenou grilovací mřížku plátky svíčkové, zavřete dvířka a nastavte program MANUAL na 10 minut při teplotě 200 °C. V polovině pečení kousky masa otočte. Brambory podávejte s plátky medové svíčkové.