Rybí filety

Rybí filety

Příloha

  • 2

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 vaječné bílky
  • 3/4 šálku suché strouhanky
  • 2 lžičky nastrouhaného parmazánu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 4 plátky čerstvého platýze, okouna, mořského jazyka nebo tilápie

Postup

Vaječné bílky lehce našlehejte. Strouhanku, sýr, petrželku a papriku dobře promíchejte. Namočte plátky ryby do našlehaných bílků a pak přesuňte do strouhankové směsi. Dobře obalte. Plátky smažte v předehřáté fritovací pánvi Ingenio. Jednou je obraťte. Jídlo je hotové, jakmile je ryba neprůsvitná a strouhanka se zbarví dohněda.