Počet osob
Cena
Obtížnost
Doba přípravy
Doba vaření
Připravte si olej ochucený česnekem, citronem a šalvějí: olej pomalu při nízké teplotě rozehřejte ve středně velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte česnek a restujte asi 30 vteřin, nebo dokud se nezačne uvolňovat aroma. Odstavte ze sporáku. Přidejte šalvěj, citronovou kůru a šafrán. Promíchejte a dejte stranou.
V hrnci smíchejte vývar a víno a na středně vysokou teplotu přiveďte k varu. Snižte teplotu a udržujte při mírném varu.
Při středně vysoké teplotě ohřejte v hrnci s těžkým dnem olej a máslo. Přidejte cibuli a za stálého míchání restujte asi 2 minuty, nebo dokud cibule nezměkne. Přidejte hnědé i bílé žampiony a za stálého míchání restujte asi 3 minuty, nebo dokud houby nezměknou.
Přidejte rýži a za stálého míchání vařte asi 2 minuty, nebo dokud zrnka rýže nezesklovatí. Do hrnce s rýží přidejte naběračku (asi 125 ml / 1/2 šálku) směsi vývaru a vína a míchejte vařečkou, dokud se všechna tekutina nevstřebá. Dál postupně přidávejte po naběračkách vývar a neustále míchejte. Vždy počkejte, až se tekutina vstřebá, než přilijete další naběračku vývaru. Vařte, dokud rýže není uvařená a rizoto není krémové (bude to trvat asi 25 minut).
Přidejte houby enoki a za stálého míchání vařte další 3 minuty, nebo dokud nezměknou. Odstavte z ohně. Vmíchejte parmazán a petrželku. Ochutnejte, případně přidejte sůl.
Rozdělte rizoto do jednotlivých servírovacích misek. Přelijte ochuceným olejem a posypte hoblinami parmazánu.
Najít návody k použití pro vaše produkty Tefal.
Získat odpovědi na otázky.
Najít internetové i kamenné maloobchody.