Jahodový krém
- Celková doba 26 min
- 5 min
Příprava - 21 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Přísady
2 os.
25 g Krupicový cukr
1 Celé vejce
0.5 Žloutek
12 cl Plnotučné mléko
0.5 strou. Vanilka
60 g Jahody
Příslušenství
Balení 6 sklenic
Příprava
Fáze 1 /8
Připravte si ingredience.
25g Krupicový cukr 1 Celé vejce 0.5 Žloutek 12cl Plnotučné mléko 0.5strou. Vanilka 60g Jahody
Fáze 2 /8
V míse ušlehejte cukr s vejci a žloutkem. Odložte stranou.
25g Krupicový cukr 1 Celé vejce 0.5 Žloutek
Fáze 3 /8
Mléko a vanilkový lusk 5 minut povařte.
12cl Plnotučné mléko 0.5strou. Vanilka
Fáze 4 /8
Za stálého šlehání vlijte do vaječné směsi.
Fáze 5 /8
Jahody rozdělte do skleněných nádob, zalijte je směsí a nádoby uzavřete.
Balení 6 sklenic
Fáze 6 /8
Do nádoby vlijte 200 ml vody. Vložte parní koš.
Fáze 7 /8
Vaření pod tlakem
Fáze 8 /8
Nechejte odstát v režimu udržování teploty po dobu 10 minut. Před podáváním nechte vychladnout.