Italská velikonoční brioška (Colomba di pasqua) - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Italská velikonoční brioška (Colomba di pasqua)

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 4 hod. 5 min
  • Příprava
    25 min
  • Vaření
    40 min
  • Chlazení
    3 hod.

Přísady

6 os.

  • 10 cl Mléko

  • 1 sáček Sušené pekařské droždí (4,6g)

  • 1 čl Moučkový cukr

  • 230 g Mouka

  • 5 g sůl (1 lžička)

  • 15 g Olivový olej

  • 1 Vejce při pokojové teplotě

  • 2 cl Rum

  • 30 g Moučkový cukr

  • 30 g Máslo

  • 80 g Kandované pomeranče, nakrájené

  • 80 g Rozinky

  • 25 g Mleté mandle

  • 60 g Moučkový cukr

  • 1 pl. Kukuřičná mouka

  • 1 Bílek

  • 10 Celé mandle

  • 2 pl. Perlový cukr

Příslušenství

  • Gril
    Gril

Příprava

Fáze 1 /7

Mléko ohřejte v mikrovlnné troubě na cca 38-40°C. Dávejte pozor, aby mléko nebylo příliš horké, mohlo by to deaktivovat droždí. Droždí dejte do malé misky s mlékem a cukrem, aby se rehydratovaly. Promícháme metličkou. Nechte 5 minut odpočívat. Kvasinky by měly být rozpuštěny.

  • 10cl Mléko
  • 1sáček Sušené pekařské droždí (4,6g)
  • 1čl Moučkový cukr

Fáze 2 /7

Do mísy mixéru s připojeným hákem nalijte mouku, směs mléka/cukru/droždí, vejce a vanilku. Ručně hněteme 3 minuty. Přidejte sůl a hněťte další 1 minutu, poté vmíchejte máslo, pomeranče a rozinky. Hněteme dalších 8 minut. Těsto by mělo být lepivé. Těsto necháme v míse a přikryjeme čistou utěrkou. Nechte 2 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Těsto by mělo ztrojnásobit svůj objem.

  • 10cl Mléko
  • 1sáček Sušené pekařské droždí (4,6g)
  • 1čl Moučkový cukr
  • 230g Mouka
  • 5g sůl (1 lžička)
  • 15g Olivový olej
  • 1 Vejce při pokojové teplotě
  • 30g Máslo
  • 80g Kandované pomeranče, nakrájené
  • 80g Rozinky

Fáze 3 /7

Vyjměte těsto z mísy a položte na pomoučněnou pracovní plochu. Těsto složte tak, že vezmete konce a vytáhnete je směrem ke středu, abyste vytvořili kouli (celkem vytvořte 8 chlopní).

Fáze 4 /7

Dortovou formu o průměru 20 cm a výšce 6 cm vymažte máslem a moukou. Vložte kouli těsta dovnitř. Nechte 1 hodinu odpočinout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Fáze 5 /7

Polevu připravíme smícháním mandlového prášku, cukru a kukuřičné mouky v míse. Postupně přidávejte bílek, abyste získali lehce tekutou směs. Dejte stranou do lednice. Když je panettone hotové, sejměte víko a opatrně potřete polevou po povrchu těsta. Posypeme mandlemi a perličkovým cukrem.

  • 25g Mleté mandle
  • 60g Moučkový cukr
  • 1pl. Kukuřičná mouka
  • 1 Bílek
  • 10 Celé mandle
  • 2pl. Perlový cukr

Fáze 6 /7

Vložte dortovou formu do Easy Fry s grilovacím plechem a spusťte program DESSERT při 150 °C na 40 minut.

  • Gril

Fáze 7 /7

Nechte vychladnout, vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Podobné recepty

Tefal
Tefal
50 min

Baci di dama - Italské vánoční cukroví

ratings.NaN

Italská velikonoční brioška (Colomba di pasqua) - recept EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Baci di dama - Italské vánoční cukroví