Brazilský mrkvový dort (Bolo de Cenoura)
- Celková doba 1 hod. 26 min
- 20 min
Příprava - 41 min
Vaření - 25 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
6 os.
200 g Strouhaná mrkev
2 Vejce
100 g Rostlinný olej
180 g Moučkový cukr
170 g Hladká mouka
30 g Kukuřičný škrob
5 g Prášek na pečení
100 g Voda
60 g Moučkový cukr
30 g Hořký kakaový prášek
80 g Máslo
1 pl. Tapiokový škrob
Příprava
Fáze 1 /6
Nalijte mrkev, vejce a olej do úzké nádoby. Pomocí ručního mixéru rozmixujte do hladka. Nalijte směs do nádoby a přidejte cukr, mouku, kukuřičnou mouku a prášek do pečiva. Promíchejte stěrkou.
Fáze 2 /6
Kruhovou formu (20 cm x 6 cm) vymastěte máslem a posypte moukou. Nalijte směs do formy.
Fáze 3 /6
Umístěte formu do spotřebiče vybaveného talířem. Začněte péct.
Fáze 4 /6
Vyjměte koláč z formy, položte na mřížku a nechte vychladnout.
Fáze 5 /6
Nalijte vodu, cukr a kakao do hrnce. Za stálého varu na mírném ohni míchejte metličkou po dobu 30 sekund. Sundejte z plotny. Přidejte máslo a tapiokový škrob. Promíchejte a rychle vraťte na oheň, aby směs zhoustla.
Fáze 6 /6
Směs nalijte na vršek dortu a poté pomocí lžíce nakreslete na boky dortu malé vlnky. Dobrou chuť!