Brazilské koblihy (Bolinho de Chuva) - recept EASY FRY & GRILL 2 in 1 MECHANICAL | Tefal
Tefal
Recept od Tefal

Brazilské koblihy (Bolinho de Chuva)

ratings.0

-/5 -

  • Celková doba 22 min
  • Příprava
    10 min
  • Vaření
    12 min
  • Chlazení
    0 min

Přísady

8 os.

  • 250 g Lepkavá rýžová mouka

  • 40 g Moučkový cukr

  • 1 čl Mletá skořice

  • 0.5 čl Mletý kardamom

  • 2 Vejce

  • 12 cl Mléko

  • 4 cl Rostlinný olej

  • 0.5 čl Prášek na pečení

  • 50 g Moučkový cukr

  • 50 g Moučkový cukr

  • 2 čl Mletá skořice

Příprava

Fáze 1 /3

V nádobě prošlehejte mouku, cukr, skořici a kardamom. Poté přidejte vejce, mléko, olej a kvásek a směs míchejte stěrkou, dokud nebude těsto hladké.

  • 250g Lepkavá rýžová mouka
  • 40g Moučkový cukr
  • 1čl Mletá skořice
  • 0.5čl Mletý kardamom
  • 2 Vejce
  • 12cl Mléko
  • 4cl Rostlinný olej
  • 0.5čl Prášek na pečení

Fáze 2 /3

Na talíř položte list alobalu. Pomocí dvou malých lžiček vytvořte malé kuličky. Opatrně vložte kuličky do trouby a nechte mezi nimi prostor, aby mohl cirkulovat vzduch. Začněte vařit. Měli byste získat pěkné zlaté koule.

Fáze 3 /3

V nádobě rychle promíchejte cukry a skořici, poté ve směsi válejte koblihy tak, aby se dobře obalily. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Podávejte teplé.

  • 50g Moučkový cukr
  • 50g Moučkový cukr
  • 2čl Mletá skořice