Brazilské koblihy (Bolinho de Chuva)
- Celková doba 22 min
- 10 min
Příprava - 12 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Objevte celou řadu
Zobrazit více - Objevte celou řadu -
Přísady
8 os.
250 g Lepkavá rýžová mouka
40 g Moučkový cukr
1 čl Mletá skořice
0.5 čl Mletý kardamom
2 Vejce
12 cl Mléko
4 cl Rostlinný olej
0.5 čl Prášek na pečení
50 g Moučkový cukr
50 g Moučkový cukr
2 čl Mletá skořice
Příprava
Fáze 1 /3
V nádobě prošlehejte mouku, cukr, skořici a kardamom. Poté přidejte vejce, mléko, olej a kvásek a směs míchejte stěrkou, dokud nebude těsto hladké.
Fáze 2 /3
Na talíř položte list alobalu. Pomocí dvou malých lžiček vytvořte malé kuličky. Opatrně vložte kuličky do trouby a nechte mezi nimi prostor, aby mohl cirkulovat vzduch. Začněte vařit. Měli byste získat pěkné zlaté koule.
Fáze 3 /3
V nádobě rychle promíchejte cukry a skořici, poté ve směsi válejte koblihy tak, aby se dobře obalily. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Podávejte teplé.