Rýžová kaše

Rýžová kaše

Dezert

  • 2

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • 1 vanilkový lusk
  • 75g rýže na rýžovou kaši
  • 600 ml plnotučného bio-mléka
  • 2 kousky nesoleného másla
  • 50g krupicového cukru
  • 1 široký pruh pomerančové kůry
  • jahodový džem nebo sevillská pomerančová marmeláda

Postup

Vanilkový lusk podélně rozdělte a vyškrábněte zevnitř semena. V hrnci Tefal smíchejte rýži, mléko, máslo, cukr, pomerančovou kůru, vanilkový lusk a semena a postavte na sporák zapnutý na středně vysokou teplotu.

Za občasného míchání pomalu vařte, dokud rýže nezměkne a nevstřebá všechnu tekutinu.

Odstavte a přidejte do rýže velkou lžíci džemu. Před podáváním posypejte nastrouhanou pomerančovou kůrou.