Polévka Velouté z květáku a červené čočky

Polévka Velouté z květáku a červené čočky

Polévky

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500 g květáku
  • 80 g červené čočky
  • 1 šalotka
  • 700 ml vody
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • Několik snítek koriandru
  • 3 lžíce sezamových semínek
  • 10 ředkviček
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • Sůl a pepř

Postup

1. Z květáku odstraňte listy a odřízněte stonek. Hlavu rozřízněte na jednotlivé růžičky a umyjte je. Šalotku oloupejte a rozřízněte na čtvrtky. Čočku třikrát propláchněte ve studené vodě. 2. Do mixéru dejte květák, šalotku a čočku. Přidejte kostku bujónu a vodu. Přidejte špetku pepře. Zvolte program „Soup“ a poté stiskněte tlačítko pro spuštění/zastavení. 3. Rozehřejte suchou pánev bez oleje a opražte na ní sezamová semínka. Dejte je stranou. Ředkvičky omyjte a nakrájejte je na jemné plátky. Do mísy dejte ředkvičky, sezamová semínka a řepkový olej. Osolte a opepřete. 4. Když program skončí, nalijte polévku do servírovacích misek a posypte ji ředkvičkami a sezamovými semínky.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu