Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré

Kachna po francouzsku se zeleninovým pyré

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 kusy kachních nebo kačeřích prsou
  • snítka tymiánu
  • 4 cl koňaku Hennesy
  • sůl
  • pepř
  • 200 g chřestu
  • 1/4 cukety
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 4 ks ředkviček
  • 4 ks menších brambor
  • 1/4 ks fenyklu
  • 1/4 ks lilku
  • 1 ks šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku mletého
  • 100 g másla
  • 1,5 dcl bílého portského vína
  • 1 dcl vody

Postup

Kůži kachních prsou nařízneme na mřížku, opepříme a osolíme z obou stran, přidáme nadrhnutý tymián a zalijeme koňakem. Necháme odležet. Rozpálíme Optigrill na funkci steak. Vložíme do grilu kůží nahoru společně s očištěným chřestem a pečeme na požadovaný stupeň propečení. Odříznuté stonky a slupky z chřestu vložíme s ostatní pokrájenou zeleninou do vysokorychlostního vařícího mixéru Tefal UltraBlend Cook, přidáme koření, půlku másla a zalijeme portským a vodou. Osolíme. Zapneme na funkci „kompot“ a necháme vařit 15 minut. V průběhu mixování vložíme skrz bezpečnostní víčko zbytek másla a necháme rozmixovat na jemné pyré. Naservírované jídlo ještě osolíme.

Video recept s kuchařem Ondrou Slaninou: https://youtu.be/h5hX6kkxXlw

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu