Domácí brusinková omáčka

Domácí brusinková omáčka

Omáčky

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • 275 g čerstvých brusinek
  • 200g cukru
  • 250 ml portského vína
  • 250 ml brusinkové omáčky
  • 2 plátky želatiny

Postup

V 18cm kastrůlku s dlouhým držadlem Tefal ohřívejte portské víno s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Podle návodu na obalu rozpusťte želatinu ve studené vodě. Stáhněte teplotu, aby směs mírně vřela, a vmíchejte brusinky, brusinkovou omáčku a želatinu. Přikryjte a 30 minut nechejte za občasného míchání pomalu vařit, dokud brusinky nepopraskají. Nechejte zchladnout a podávejte s krůtím či kuřecí masem nebo se zvěřinou.