Chlazený dezert z čokolády a kokosového mléka

Chlazený dezert z čokolády a kokosového mléka

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

  • 2H00

    recipe.details.time.rest

Potraviny

  • 180 g hořké čokolády
  • 220 ml kokosového mléka
  • 25 g sušeného kokosu
  • Kakaový prášek

Postup

1. Do mixéru nalijte kokosové mléko. Stiskněte tlačítko „Heat“ a poté nastavte teplotu na 90 °C. Stiskněte tlačítko pro spuštění/zastavení. Po 2 minutách sundejte mixér ze základny. Rozlámejte čokoládu na kousky a přidejte do kokosového mléka. Vraťte zpět víko mixéru. Stiskněte tlačítko „Blend“ a poté nastavte na 3 minuty rychlost na H. Nalijte směs do misek nebo formiček a nechte ji alespoň 2 hodiny chladit. 2. Rozehřejte pánev na smažení s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání opražte sušený kokos na prudkém ohni. Když zezlátne, přendejte jej do jiné nádoby. Vychlazený dezert podávejte posypaný kakaovým práškem a opraženým sušeným kokosem.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu