TEFAL Rendlík Reserve Collection Triply 20 cm E4762444

Rendlík Reserve Collection Triply 20 cm E4762444 Výkonná moderní řada nádobí, která se skvěle hodí do každé současné kuchyně.

Nepřilnavé nádobí Tefal Reserve Collection: Třívrstvá konstrukce pro rovnoměrné vedení tepla

Díky odolné třívrstvé konstrukci z nerezové oceli a kvalitního silného hliníku nabízí pánev na smažení z řady Reserve Collection rovnoměrné vedení tepla a vysoce odolný vnitřní nepřilnavý povrch ideální pro přípravu křehkého masa a zlatavých, křupavých brambor.

Nerezové nádobí Tefal Reserve Collection: vysoce kvalitní kuchyňské nádobí v moderním stylu

Tento stylový rendlík s třívrstvou konstrukcí je vybavena všemi našimi proslulými technologiemi. Třívrstvá konstrukce se skládá z nerezového vnitřku, hliníkového jádra a nerezového vnějšku. Hliníkové jádro zajišťuje rovnoměrné vedení tepla po celé varné ploše pro efektivní ohřev pokrmů a nerezový vnější povrch má dlouhou životnost, je velmi odolný a kompatibilní s indukcí. K tomu se přidávají elegantní nerezové rukojeti pro pohodlnou manipulaci a kompatibilita se všemi druhy varných desek včetně indukce. Lze používat v troubě až do teploty 250 °C a mýt v myčce.
Základní prvky
  • TŘÍVRSTVÁ KONSTRUKCE Z NEREZOVÉ OCELI A HLINÍKU

    Třívrstvá konstrukce z nerezové oceli a hliníku zajišťuje vynikající vedení tepla.
    Až o 50 % lepší vedení tepla* pro dokonalou přípravu pokrmů.

    * Ve srovnání s jednovrstvými výrobky z nerezové oceli, měřeno na okrajích výrobku.

  • THERMO-SPOT®

    Jakmile pánev dosáhne ideální teploty pro vaření, bod Thermo-Spot® získá jednolitou červenou barvu. Tato funkce je zárukou dokonalé struktury, barvy i aroma a umožňuje každodenní přípravu vynikajících pokrmů plných chuti. (K dispozici u pánví.)

  • NEPŘILNAVÝ POVRCH POSÍLENÝ TITANEM (POUZE U PÁNVÍ)

    Nepřilnavý povrch je vysoce odolný díky tvrzené minerální podkladové vrstvě a jedinečnému povrchu posílenému částicemi titanu.

  • KOMPATIBILNÍ SE VŠEMI ZDROJI OHŘEVU

    Kompatibilní se všemi zdroji ohřevu - elektrika, plyn, sklokeramika, indukce.

  • NÝTOVANÉ NEREZOVÉ RUKOJETI

    Robustní, odolné, s dlouhou životností a možností použití v troubě.

  • NÁŠ ZÁVAZEK: ZDRAVÉ VAŘENÍ, EKOLOGICKÉ MYŠLENÍ.

    Naším cílem je vyrábět trvanlivé produkty pro dlouhodobé použití a díky recyklovatelných produktům s bezpečným nepřilnavým povrchem chránit zdraví naší planety (bez PFOA, bez olova a kadmia).

  • LZE MÝT V MYČCE

    Veškeré nádobí z kolekce Reserve lze snadno mýt v myčce.

  • LZE POUŽÍVAT V TROUBĚ

    Díky své konstrukci a nýtovaným nerezovým rukojetím umožňuje veškeré nádobí z řady Reserve Collection použití v troubě až do teploty 250 °C. Při vyndavání hrnců a pánví z trouby jsou nutné chňapky.

  • NAVRŽENO VE FRANCII

    Tyto hrnce a pánve byly navrženy ve Francii

Vlastnosti
Produktová skupina RENDLÍK  
Průměr 20 CM  
Materiál Nerez ocel/hliník/nerez ocel  
Tepelný zdroj INDUKCE – PLYN – ELEKTRICKÁ DESKA – SKLOKERAMIKA – HALOGEN  
Thermo-Spot® (ukazatel teploty) NE  

Pokyny & manuál
Časté otázky
Nádobí s nepřilnavým povrchem je speciálně vyvinuto tak, aby se jídlo nepřichytávalo. O pánve a hrnce se však musíte náležitě starat. Dodržujte následující rady: Před prvním použitím pánev nebo hrnec vymažte trochou oleje a poté umyjte a osušte. Jestliže běžně umýváte pánev či hrnec v myčce, tento proces čas od času opakujte. Vyvarujte se přehřívání a poškrábání pánve, zejména nepoužívejte kovové příslušenství (stěrky, naběračky) a nečistěte nádobí drátěnkou.
Pro použití v troubě jsou určeny pouze pánve a hrnce řady Ingenio, které mají odnímatelnou rukojeť (před použitím v troubě se vždy ujistěte, že jste rukojeť odejmuli). Nádobí není určeno pro použití v mikrovlnné nebo konvekční troubě.
1. Pánev umyjte v horké vodě pomocí tekutého čisticího přípravku, abyste odstranili veškerý prach. Před prvním použitím pánev vysušte a nepřilnavý povrch vytřete malým množstvím jedlého oleje. Veškerý přebytečný olej odstraňte. 2. Nádobí po každém použití umyjte a osušte.
U pánví: mezi 140° C a 195° C
U pánví na palačinky: mezi 165° C a 240° C
Toto je optimální teplota na smažení a prudké opečení jídla. Tento indikátor vám pomáhá vařit zdravě a při ideálních teplotách.
Prostudujte si pokyny k použití uvedené na obalu nebo v příručce přiložené k vašemu produktu. U některých řad můžete používat určité kovové pomůcky s výjimkou nožů a šlehačů. Chcete-li však prodloužit životnost pánví a hrnců na maximum, důrazně doporučujeme, abyste kovové pomůcky nepoužívali. Dejte přednost plastovým nebo dřevěným pomůckám.
Nepřilnavé vlastnosti keramické vrstvy jsou ve srovnání s klasickým (PTFE) povrchem výrazně omezenější, a to jak s ohledem na používání, tak životnost. Doporučujeme při vaření používat více oleje, jakož i důkladnější mytí nádobí s použitím většího množství tekutého čisticího přípravku. Pokud dojde k připečení nebo připálení jídla, doporučujeme odmočit nádobí v mýdlové vodě, případně s trochou octa.
Po určité době používání se na keramické vrstvě objeví skvrny, které není možné odstranit. Toto nenarušuje výkonnost kuchyňského nádobí a nepředstavuje žádné zdravotní riziko.
Postačí ruční mytí v mýdlové vodě.
Pánev čistěte po každém použití, odstraníte tak mastný povlak, který mohl zůstat na povrchu pánve. Pokud pánev pouze otřete papírovou utěrkou nebo opláchnete vodou, povlak se při dalším použití bude připalovat: mohou tak vzniknout skvrny.
Pánve s nepřilnavým povrchem nelze čistit abrazivními prášky nebo drátěnkami. Nejvhodnější pro umytí vnitřní i vnější části pánve je nylonová houbička.
Pánev se může zdeformovat v důsledku tepelného šoku (prudké ochlazení prázdné přehřáté nebo rozehřáté pánve studenou vodou nebo její odložení na chladný povrch apod.).
Pánve ani hrnce nesmíte NIKDY používat v mikrovlnné troubě.
V závislosti na řadě (podívejte se na obal) můžete používat většinu kovových pomůcek, s výjimkou nožů, vidliček a šlehacích metel. Při používání jakýchkoli kovových pomůcek si však počínejte velmi opatrně. Nepoužívejte kovové pomůcky s ostrými hranami a nikdy neřežte přímo v pánvi. Nepřilnavý povrch nikdy neodírejte ani do něj nepíchejte.
Ano. Při vysokých teplotách se může jídlo připálit a zanechat na pánvi skvrny. Pánev se také může zdeformovat. V důsledku přehřátí může rovněž dojít ke ztrátě nepřilnavých vlastností. Protože se hliník rozehřívá rovnoměrně, postačí při vaření nižší teploty. Pokud rozehřejete prázdnou pánev na vysokou teplotu, můžete ji poškodit.
Ne. Vařením při vysokých teplotách se zkrátí doba přípravy jídla jen nepatrně a rozhodně neprospěje jeho kvalitě. Proto doporučujeme připravovat pokrmy při středně vysokých teplotách. Vaření při vysokých teplotách může také poškodit nepřilnavý povrch nádobí.
Pokud při smažení nebo grilování přidáte malé množství oleje, prodloužíte životnost povrchové úpravy. Při vaření či dušení není třeba přidávat olej.
Pánev s nepřilnavým povrchem:
Postačí ruční mytí v mýdlové vodě.
Pánev je třeba čistit po každém použití, abyste odstranili vrstvu mastnoty, která by mohla zůstat na povrchu. Pokud pánev pouze vytřete papírovým ubrouskem nebo opláchnete vodou, vrstva se zcela neodstraní a může se při dalším použitím pánve připéct, čímž na pánvi vzniknou skvrny.
Pánve s nepřilnavým povrchem nesmíte čistit abrazivními práškovými přípravky ani drátěnkami. K čištění vnitřku i vnějších částí pánve je ideální nylonová houbička.

Keramická pánev:
Doporučujeme mýt keramickou pánev ručně vodou a jemným mycím prostředkem. Tímto způsobem je to nejúčinnější.
Pokud pánev není po běžném mytí nádobí dostatečně čistá, můžete do ní dát trochu octu a vody a zahřát ji. Směs vody a octu vyvaří pánev dočista. Poté pánev opláchněte, osušte a lehce potřete například slunečnicovým olejem. A vaše pánev bude jako nová.
Pokud je na dně těžko odstranitelný nános, můžete pánev nejprve nechat odmočit v horké vodě s dobrým odmašťovacím prostředkem na mytí nádobí. Následně, je-li to nebytné, můžete pánev umýt plastovou houbičkou a některým tekutým abrazivním mycím prostředkem.

Tvrdá eloxovaná pánev:
Pro prodloužení životnosti pánve doporučujeme mýt ji ručně pomocí neabrazivní houbičky.
Vnější vrstva chrání nádobí před nežádoucími účinky mytí. Proto je nesmírně důležité tuto vrstvu nepoškodit. Doporučujeme vám nepoužívat abrazivní houbičky (Scotch Brite).
V případě mytí v myčce na nádobí je vhodnější použít jemné mycí prostředky, například tekuté nebo gelové.
Také nedoporučujeme používat myčku na nádobí příliš často.
Ruční mytí bez použití abrazivní houbičky prodlouží životnost nádobí.
Některé části je možné mýt v myčce, jiné nikoliv. (Viz níže.) Při mytí částí vhodných do myčky používejte neutrální mycí prostředek. Některé myčky nemusí být pro mytí hrnců / pánví uzpůsobené, ověřte si proto tento fakt v uživatelské příručce k vaší myčce.
Vhodnost pro mytí v myčce na nádobí:
Část hrnce / pánve na smažení: ANO
Speciální rukojeť: ANO
Poklice na vaření: (vyjma úchytek magnetického typu): ANO
Odnímatelné úchytky magnetických typů: NE (může docházet k rezivění)
Skladovací těsně uzavíratelná poklice: NE (může dojít k deformaci)
Doporučujeme pánev mýt ručně s použitím neabrazivní houbičky, prodloužíte tím životnost pánve. Mytí v myčce na nádobí: vhodnější je použití jemných mycích prostředků, tedy tekutých nebo gelů.
Rukojeti, ucha a knoflíky se mohou časem v důsledku neustálého zahřívání a chladnutí povolit. Pokud k tomu dojde, opatrně je dotáhněte vhodným šroubovákem. Dejte však pozor, abyste nestrhli závit.
•1) Na povrchu pánve se mohly usadit zbytky jídla. To může být příčinou, proč se jídlo v pánvi připaluje. Napusťte pánev vodou, přidejte trochu tekutého čisticího přípravku a roztok nechejte přes noc účinkovat. Poté smíchejte jedlou sodu a vodu tak, aby vytvořily pastu, kterou jemně rozetřete po pánvi neabrazivní houbičkou (nepřilnavou čistící houbičkou). Nepřilnavý povrch nakonec pomocí papírového ubrousku vytřete trochou jedlého oleje.
• Pánev se mohla přehřát, což mělo za následek poškození a vyblednutí barvy nepřilnavé vrstvy. Pokud necháte pánev často přehřívat, povede to k oslabení nepřilnavé vrstvy. Červený Termo-Spot u pánví na smažení funguje jako indikátor teploty, který vám oznámí když pánev dosáhne ideální teploty na vaření. Jakmile bod celý zčervená, ztlumte plamen a udržujte teplotu. Nezahřívejte dále pánev na vysokém plameni, pánev a nepřilnavá vrstva se tak mohou začít přehřívat.
• Pokud pánev čistíte v myčce, po každém použití znovu potřete nepřilnavý vnitřek pánve stolním olejem, aby nepřilnavá vrstva nevyschla a zachovala si nejlepší nepřilnavé vlastnosti.
• Pánev byla použita na příliš silném nebo nevhodném zdroji tepla, což způsobilo, že se zvlnila.
• Nikdy také nelijte studenou vodu do rozpálené pánve ani nenamáčejte horké nádobí do studené vody. Náhlé změny teploty mohou způsobit zkroucení kovu, což může vést ke zvlnění dna.
Při pokládání pánví na plynové plotýnky dávejte pozor, protože počet podpůrných nožek se může lišit a obzvláště u malých pánví bude třeba použít trojnožku, kterou většina výrobců plynových sporáků dodává spolu s plotýnkami. Trojnožku lze případně zakoupit také samostatně.
Nadměrná síla působící na vnější povrch hliníkových hrnců, vyvolaná například jejich pádem nebo nárazem, může způsobit jejich deformaci. (Hrnec / pánev na smažení se nezdeformuje vlivem působení tepla při vaření.)
Povrchové vrstvy jsou proslulé tím, že se při používání za běžných podmínek neslupují. Pokud však pánve nebo hrnce TEFAL/T-fal nepoužíváte běžným způsobem a nedopatřením požijete kousek povrchové vrstvy, nehrozí vám žádné nebezpečí. Tyto částečky nejsou toxické (nepřilnavý povrch není zdraví škodlivý). Stejně jako vláknina projdou vaším tělem, aniž by byly absorbovány. POZNÁMKA: Nepřilnavý povrch je ze zdravotního hlediska natolik nezávadný, že je mnohdy využíván ve zdravotnictví k povrchové úpravě kardiostimulátorů a miniaturních trubiček nahrazujících tepny.
Všechny nepřilnavé povrchy obsahují PTFE, což je zkratka pro plastový polymer polytetrafluoretylen. Jedná se o kluzkou vrstvu složenou z molekul tetrafluoroetylenu, která obsahuje pouze uhlík a fluor. Nepřilnavý povrch je rezistentní vůči kyselinám nebo zásadám a při vaření zůstává stabilní. Francouzské, evropské a americké úřady schválily používání nepřilnavých povrchových vrstev PTFE pro kuchyňské nádobí. V podstatě se jedná o látku, která při styku s jídlem, vodou nebo čisticími přípravky nevyvolává žádnou chemickou reakci. V případě požití nepředstavuje pro tělo žádné nebezpečí. Stejně jako vláknina projde vaším tělem, aniž by byla absorbována. Nepřilnavý povrch je ze zdravotního hlediska natolik nezávadný, že je mnohdy využíván ve zdravotnictví k povrchové úpravě kardiostimulátorů a miniaturních trubiček nahrazujících tepny.
NE. Nádobí ani pomůcky TEFAL/T-fal s nepřilnavým povrchem neobsahují PFOA. Tuto skutečnost pravidelně ověřují nezávislé laboratoře, které zjišťují nepřítomnost PFOA v dokončených výrobcích. Od roku 2003 nezávislé laboratoře v mnoha zemích (INERIS ve Francii, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS ve Spojeném království, FABES Labs v Německu, MB Labs v Kanadě a SGS v Číně) pravidelně provádějí testování. Tyto testy systematicky potvrdily, že výrobky Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem neobsahují PFOA.
Ne. Nepřilnavý povrch musí být aplikován v rámci prvotního výrobního procesu.
Při běžném používání dochází k opotřebení nepřilnavého povrchu jen velmi zřídka. Správným používáním a péčí zajistíte jeho lepší výkonnost po delší dobu. K opotřebení nepřilnavého povrchu dochází zpravidla v důsledku přehřátí, poškrábání a/nebo použití abrazivních čisticích prostředků. Přílišné přehřátí může mít za následek vysušení povrchu pánve a jeho odlupování. Na tento typ poškození se nevztahuje záruka. Pokud občas používáte vysoké teploty nebo jste pánev přehřáli, doporučujeme vám provádět její údržbu častěji.
Skupina SEB v rámci svého závazku jakosti připravila ekologické informace o vlivu na zdraví a životní prostředí týkající se produktů Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem. Tento závazek zaručuje nepřítomnost PFOA, olova a kadmia v povrchových vrstvách Tefal/T-fal a tím tedy i nezávadnost našich výrobků s nepřilnavým povrchem pro životní prostředí a pro spotřebitele. Tyto ekologické informace vycházejí z analýz pravidelně prováděných nezávislými laboratořemi v mnoha zemích (INERIS ve Francii, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS ve Spojeném království, FABES Labs v Německu, MB Labs v Kanadě, SGS v Číně) (odkaz na webové stránky laboratoří). Náš závazek najdete na webových stránkách společnosti Tefal/T-fal a na obalech nádobí Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem.
V současné době panuje kolem nepřilnavých povrchů značný rozruch, který částečně souvisí s materiálem PFOA. Nepřilnavý povrch Tefal/T-fal je však vyroben z PTFE, což je zkratka pro materiál polytetrafluoretylen, jehož zdravotní nezávadnost je prokázána evropskými i americkými agenturami pro veřejné zdraví. PFOA a PTFE jsou dva zcela odlišné materiály. Stručně řečeno, nádobí Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem je vyrobeno z PTFE a neobsahuje PFOA. Společnost TEFAL i Groupe SEB zpřístupní výsledky všech pravidelných kontrol dokládajících absenci PFOA. Společnost Tefal/T-fal navíc již přes 20 let dodržuje závazek nepoužívat olovo a kadmium v kompletním sortimentu nádobí, aby zaručila nezávadnost všech svých výrobků. Tento závazek najdete v ekologických informacích Skupiny SEB.
PFOA je standardní anglická zkratka pro kyselinu perfluoroktanovou. PFOA je využívána pří výrobě mnoha produktů, například nádobí s nepřilnavým povrchem, obalů vhodných do mikrovlnné trouby, některých textilií, koberců odolných vůči skvrnám, krabic na pizzu neabsorbujících tuk atd. Společnost Tefal/T-fal zaručuje, že dokončené výrobky nebudou obsahovat PFOA, olovo ani kadmium, a potvrzuje, že výrobky Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem nejsou škodlivé pro zdraví spotřebitelů ani životní prostředí.
Nepřilnavý ani smaltový povrch našeho nádobí Tefal/T-fal neobsahuje ani kadmium, ani olovo. Zjistili jsme, že tyto škodlivé látky se mohou během mytí v myčce z výrobků uvolňovat a usazovat se na všech předmětech v myčce. Použití těchto kontaminovaných předmětů k přípravě jídla nebo konzumaci pokrmů má za následek požití kadmia nebo olova, které pak zůstávají v lidském těle. Proto veškeré naše nádobí již přes 20 let navrhujeme a vyrábíme tak, aby neobsahovalo ani olovo, ani kadmium. Tyto ekologické informace najdete na obalech všech našich výrobků Tefal/T-fal s nepřilnavým povrchem.
Nepřilnavý povrch Tefal/T-fal je technická vrstva vyrobená z polymeru s označením PTFE (polytetrafluoretylen). Právě PTFE propůjčuje nádobí nepřilnavé vlastnosti. Evropské a americké agentury pro veřejné zdraví prokázaly, že PTFE je inertní látka, která nezpůsobuje chemické reakce při styku s jídlem, vodou a čisticími prostředky pro domácnost. V případě požití nepředstavuje žádné nebezpečí. Tyto agentury pro veřejné zdraví rovněž potvrdily nezávadnost nádobí s nepřilnavým povrchem z PTFE. PTFE je ze zdravotního hlediska natolik nezávadný, že je mnohdy využíván ve zdravotnictví k povrchové úpravě kardiostimulátorů a miniaturních trubiček nahrazujících tepny. Tento materiál nachází uplatnění také při chirurgických zákrocích, kdy pomáhá pacientům s vážnými onemocněními ledvin. Rovněž některé kloubní náhrady jsou opatřeny povrchovou vrstvou z PTFE.
Existujte jednoduchý způsob, jak zjistíte, zda jsou vaše hrnce či pánve vhodné na indukční sporák. Postačí vám magnet. Když se magnet přichytí na dno, nádobí bude na indukční plotně fungovat.
Je obtížné určit počet roků, jelikož životnost se liší v závislosti na podmínkách a četnosti používání. Abyste prodloužili jeho životnost, nevystavujte produkt zbytečně vysokým teplotám a nezahřívejte jej, aniž by v něm byla voda. Střední až nízký plamen je dostačující. Pokud používáte plamen o stejné intenzitě jako u železné pánve wok, poškození se projeví rychle. Kromě toho, neuchovávejte uvařené jídlo po dlouhou dobu (jeden den nebo déle).
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.