Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou

Polévky

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 350 g kysaného zelí
  • 50 ml oleje
  • 1 cibule
  • 200 g brambor
  • 70 g hladké mouky
  • 40 ml smetany
  • 1 česnek
  • 100 g klobásy
  • 1 l kuř. vývaru
  • 10 g mleté papriky
  • 3 ks bobkového listu
  • pepř
  • sůl

Postup

Cibuli oloupejte, rozčtvrťte a zpracujte nožem ultrablade rychlostí 12, 10 s.

Nůž vyměňte za míchací nástavec a restujete na oleji 5 min, 80°C, rychlost 4 až zesklovatí.

Zasypte hl. moukou, promíchejte a přidejte papriku, zalijte vývarem a zvyšte teplotu na 100°C, rychlost na 5. Až polévka začne vřít, snižte rychlost na 3, vařte 10 min.

Přidejte zelí, bobkový list, osolte a opepřete. Nechte povařit 8 min až je zelí poloměkké.

Vsypte prolisovaný česnek, na kostičky (0,5 cm) nakrájené brambory a klobásu, vařte dalších 5 min.

Když jsou brambory měkké, polévku dochuťte a zalijte smetanou, vařte ještě 2 min, při 100°C, rychlost 5 a podávejte.