Zeleninový salát s vepřovými nudličkami v sezamu

Zeleninový salát s vepřovými nudličkami v sezamu

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 rajčata
  • 1 hlávkový salát (jakýkoli druh)
  • 200 g žampionů
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 300 g vepřového masa
  • 30 g sezamových semínek
  • 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce balzamikového octa
  • 1 čajová lžička cukru
  • Sůl
  • Mletý černý pepř
  • Sušená bazalka

Postup

Vepřové maso nakrájejte na proužky. Žampiony a rajčata oloupejte. Nakrájejte hlívu ústřičnou.

Vepřové maso osolte a opepřete.

Nalijte do multifunkčního hrnce slunečnicový olej a spusťte program FRY. Poté obalte kousky vepřového masa v sezamových semínkách a vložte je do hrnce spolu s žampiony, hlívou ústřičnou a nasekaným česnekem. Otevřete víko, promíchejte a duste 20 minut.

V další nádobě smíchejte rajčata nakrájená na plátky s balzamikovým octem, cukrem a sušenou bazalkou.

Na salátovou mísu rozložte hlávkový salát a na něj naservírujte připravený pokrm.