Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Příloha

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 100 g předvařené dlouhozrnné rýže
  • 1 lžíce (15 ml) oleje
  • 50 g hub (nakrájených na plátky)
  • 50 g mražené kukuřice
  • 75g mraženého hrášku
  • 1/4 červené papriky (nakrájené na kostičky)
  • 300 ml kuřecího vývaru (připraveného rozpuštěním kostky vývaru ve vodě)
  • pepř.

Postup

V hrnci rozehřejte olej.

Houby zlehka osmahněte.

Přidejte kukuřici, hrášek, červenou papriku, vývar a pepř. Vmíchejte rýži.

Nastavte úroveň tlaku 2.

Přikryjte pokličkou a nechejte natlakovat.

Vařte po dobu 5 minut.

Odstavte hrnec ze sporáku a nechejte ho zchladnout na pokojovou teplotu, aniž byste měnili nastavení hodnoty tlaku.

Jakmile ukazatel tlaku klesne, zvedněte pokličku. Otevřený hrnec znovu postavte na sporák a jídlo promíchejte vidličkou, aby se od sebe zrnka rýže oddělila.

Nechejte na sporáku při nízké teplotě, dokud se všechna voda neodpaří. Ihned podávejte.