Zapečené fusilli se slaninou, žampiony, parmezánem

Zapečené fusilli se slaninou, žampiony, parmezánem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 200 g fusilli
  • 200 g slaniny vcelku
  • 150 g žampionů
  • 1 ks česneku
  • 1 ks cibule
  • 60 g parmezánu
  • 3 vejce
  • 100 ml mléka
  • 2 lžičky oregána 1 PL rostlinného oleje
  • sůl, pepř
  • pažitka na ozdobení

Postup

Multifunkční hrnec zapneme na program BOILD, přivedeme vodu k varu, fusilli uvaříme ve vroucí osolené vodě na polovinu doby, než uvádí výrobce, scedíme.

Mezi tím si nakrájíme slaninu, cibuli, česnek na kostičky, žampiony na plátky. Vejce rozmícháme s mlékem, parmezán nastrouháme.

Multifunkční hrnec nastavíme na FRY, nalijeme olej, promícháme slaninu, cibuli, česnek, žampiony, zavřeme na 10 minut.

Multifunkční hrnec nastavíme na BAKED 180 na 25 minut, vložíme těstoviny, osolíme, opepříme, přidáme oregáno, vše spolu promícháme, zakryjeme, v polovině doby pečení zalijeme vejci s mlékem, posypeme parmezánem, spolu dopečeme.