Zapečená kuřecí játra s humrovou omáčkou

Zapečená kuřecí játra s humrovou omáčkou

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 250 g kuřecích jater
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
  • 50 ml (3 lžíce) portského vína
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce polévky z humra (v konzervě)
  • 4 lžíce tučné smetany

Postup

Nakrájejte kuřecí játra na kostičky. Do hrnce nalijte mléko a portské a přidejte játra. Přiveďte k varu a asi 1 minutu vařte. Přemístěte do kuchyňského robota. Přidejte vejce. Ochuťte a 2 minuty mixujte.

Protlačte sítem. Rozdělte do 4 máslem vymazaných forem typu ramekin a v napařovací nádobě připravujte v páře asi 13 - 14 minut. Připravte omáčku z humra: přiveďte polévku z humra k varu. Ochuťte. Vyklopte obsah forem na předehřátý talíř. Přelijte omáčkou a podávejte velmi horké.