Základní rýžový pudink

Základní rýžový pudink

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 15 g másla nebo margarínu
  • 600 ml mléka
  • 50 g rýže na rýžovou kaši
  • 25 g krupicového cukru (může být i méně)
  • nastrouhaný muškátový oříšek

Postup

Vyjměte trojnožku a košík.

V otevřeném hrnci rozpusťte tuk.

Přidejte mléko a rychle přiveďte k varu.

Vmíchejte rýži a cukr. Za občasného míchání znovu přiveďte k varu.

Snižte teplotu tak, aby se mléko dál pomalu vařilo, ale aby nevzkypělo. Přikryjte pokličkou a nechejte natlakovat.

Snižte teplotu a 12 minut pomalu vařte. Pomalu vypusťte páru. Pudink promíchejte.

Chcete-li, aby se na pudinku vytvořila vypečená krusta, přemístěte ho do vymazané zapékací nádoby. Posypte muškátovým oříškem a nechejte několik minut zapékat pod rozpáleným grilem.