Vinné hrušky se skořicí

Vinné hrušky se skořicí

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 hrušky, nakrájené na velké kostky
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 50 ml červeného vína
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 plátky pomeranče
  • 2 plátky piškotové buchty, nakrájené na kousky 5 x 7 cm (každý plátek o váze asi 15 g)

Postup

Hrušky rozdělte do skleniček. Přiveďte k varu vodu s medem a poté přidejte červené víno, vanilkový lusk, hřebíček, skořici a plátky pomeranče. Směs nalijte do skleniček s hruškami, předtím však vyjměte hřebíček a vanilkový lusk. Pevně uzavřete víčky. Vložte skleničky do koše č. 3.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem.

Po uvaření sejměte víčka. Podávejte teplé s piškotovou buchtou.