Vepřové s rozinkami

Vepřové s rozinkami

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 300 g lusků cukrového hrášku
  • 600 g vepřových kostek (z panenky)
  • 50 g rozinek
  • 1 lžíce semínek římského kmínu
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce kukuřičné mouky rozmíchaná v 150 ml smetany
  • olej, sůl a pepř

Postup

Naplňte tlakový hrnec vodou. Vložte cukrový hrášek do košíku, vložte košík do tlakového hrnce, přiklopte pokličkou a 2 minuty vařte.

Otevřete, zkontrolujte, že je hrášek dobře uvařený, vylijte z tlakového hrnce vodu a osušte ho.

Pak v tlakovém hrnci rozpalte 4 polévkové lžíce olivového oleje a vepřové maso na něm 2 minuty restujte do zhnědnutí. Přidejte římský kmín a rozinky. Přilijte vývar, zavřete tlakový hrnec a 7 minut vařte.

Otevřete tlakový hrnec a vmíchejte směs kukuřičné mouky a smetany. Přiveďte k varu a míchejte, dokud pokrm nezhoustne. Pak přidejte cukrový hrášek a nechejte ještě 2 minuty probublávat. Podávejte.