Vepřové plátky s drceným pepřem a omáčkou Madeira

Vepřové plátky s drceným pepřem a omáčkou Madeira

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600 g plátků vepřového
  • 7 rozdrcených kuliček černého pepře
  • 200 ml tučné smetany
  • 50 ml (3 lžíce) vína Madeira
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl

Postup

Vepřové maso rozkrájejte na 10 kousků. Posypte rozdrceným pepřem a solí. Vložte do nádoby a asi 15 minut vařte v páře.

Mezitím si připravte omáčku. Všechny ingredience na omáčku vložte do pánve a dobře promíchejte. Pět minut před koncem doby vaření omáčku přihřejte.

Vyskládejte vepřové plátky na předehřátou servírovací misku a zalijte omáčkou