Vepřové medailonky s dijonskou hořčicí a zeleninovými stuhami

Vepřové medailonky s dijonskou hořčicí a zeleninovými stuhami

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 16 medailonků z vepřové panenky, počítejte zhruba se 120 g na osobu
  • 2 lžičky oleje z vlašských jader
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 200 ml smetany
  • 2 mrkve, nakrájené na proužky jako tagliatelle
  • 1 bulva celeru, nakrájené na proužky jako tagliatelle
  • 2 cukety, nakrájené na proužky jako tagliatelle
  • sůl a pepř

Postup

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm vepřové medailonky dohněda z obou stran. Potřete je hořčicí a vložte do žáruvzdorné porcelánové, keramické nebo plastové mísy. Přidejte smetanu. Kolem medailonků rozprostřete zeleninové plátky a mísu vložte do napařovacího košíku.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem.

Plátky zeleniny naaranžujte doprostřed talířů a na ně položte medailonky. Na okraj talíře nalijte proužek omáčky.