Vepřové medailonky na kari s jablkem a řapíkatým celerem

Vepřové medailonky na kari s jablkem a řapíkatým celerem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 400 g vepřové panenky, nakrájené na 9 medailonků
  • 1 cibule, na plátky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný najemno
  • 1 lžička kari pasty nebo práškového kari koření, rozdělené na dvě části
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 špetky šafránu (v prášku nebo snítky)
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na tenké proužky
  • 2 sladká jablka, nakrájená na tenké proužky
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička nasekané pažitky

Postup

Vepřové maso krátce naložte do marinády z cibule, česneku, olivového oleje a půl lžičky kari koření. Medailonky položte na pečicí plech spolu s cibulí, ale bez marinády.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a dezertem. V kastrůlku nechte na mírném ohni pomalu zredukovat kokosové mléko smíchané se zbytkem kari koření a šafránem. Po 10 minutách otevřete parní hrnec a přidejte zredukované kokosové mléko. Zavřete, stiskněte tlačítko funkce Vitamin+ a dále vařte po dobu 5 minut. Celer a jablka ochuťte citronovou šťávou a pažitkou.

Vepřové medailonky naaranžujte na nahřáté talíře, přelijte kari omáčkou a navrch položte malou kupičku jablek s celerem.