Vepřová žebra na čínský způsob

Vepřová žebra na čínský způsob

Hlavní chod

  • 3

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 10 ml (2 lžičky) hořčice v prášku
  • 5 ml (1 lžička) soli
  • 30 ml (2 lžíce) olivového oleje
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 30 ml (2 lžíce) surového třtinového cukru demerara
  • 30 ml (2 lžíce) sójové omáčky
  • 15 ml (1 lžíce) octa z bílého vína
  • 5 ml (1 lžička) mletého zázvoru
  • asi 45 ml (3 lžíce) kukuřičné mouky

Postup

Posypejte žebra sušenou hořčicí a ochuťte solí. V otevřeném hrnci rozpalte olej a žebra po obou stranách orestujte dohněda.

Smíchejte víno, cukr, sójovou omáčku, ocet a zázvor. Nalijte směs do tlakového hrnce a míchejte, aby se pokrm nepřichytával ke dnu. Nastavte úroveň tlaku 2.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat. Vařte po dobu 15 minut. Otočte volič tlaku do polohy vypuštění páry a postavte hrnec pod proud studené tekoucí vody.

Žebra přemístěte na předehřátý talíř. Připravte omáčku: smíchejte kukuřičnou mouku s trochou vody a vmíchejte směs do vyvařené šťávy. Přiveďte k varu a neustále míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte o něco víc kukuřičné mouky a znovu ohřejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijte do ní trochu vroucí vody. Přelijte omáčku přes žebra.