Vejce naměkko s lesními houbami a sýrem Edam

Vejce naměkko s lesními houbami a sýrem Edam

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 čerstvé bio vejce pokojové teploty
  • 120 g čerstvých nebo sušených smržů, rozkrojených podélně napůl, propláchnutých a osušených
  • 1 lžička šalotky, najemno nakrájené
  • 1 lžíce pažitky, nasekané najemno
  • 1 lžička slunečnicového oleje
  • 12 hoblin sýru Edam nebo extra vyzrálého sýru Mimolette (francouzský sýr)
  • jemná mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

4 pěkné houby si odložte stranou. Zbytek hub orestujte na slunečnicovém oleji, stačí pár minut na středním plameni. Poté přidejte šalotky a ochuťte solí a pepřem.

Orestované houby rozdělte do skleniček a přidejte k nim 1 lžíci nasekané pažitky. Do každé skleničky rozklepněte jedno vejce. Skleničky zakryjte víčky. Vařte v páře v košíku č. 3 po dobu 15 minut.

Vyjměte skleničky z Vita Cuisine, ukončíte tak proces vaření. Sejměte víčka. Každou misku posypte hoblinami ze smržů a sýru. Pro doladění chuti posypte jemnou mořskou solí, špetkou čerstvého mletého pepře a trochou pažitky. Ihned podávejte.