Vanilkový krém s malinovou omáčkou

Vanilkový krém s malinovou omáčkou

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 lžíce + 1 lžíce cukru krupice
  • 2 vaječné žloutky
  • 150 ml nízkotučného mléka
  • ½ lžičky vanilkové esence
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 140 g malin (čerstvých nebo rozmrazených)
  • 3 čerstvé lístky máty, nasekané

Postup

Ušlehejte jednu lžíci cukru se žloutky doběla. Přidejte mléko, vanilkovou esenci a smetanu. Přeceďte přes jemné sítko. Rozdělte do skleniček a zakryjte víčky. Vložte do košíku č. 3.

Vařte v páře po dobu 15 minut zároveň s předkrmem a hlavním chodem. Během této doby v robotu smíchejte maliny se lžící cukru. Přeceďte přes jemné sítko a přidejte mátu.

Těsně před podáváním sejměte víčka. Krém přelijte malinovou omáčkou.

V kuchyňském robotu rozmixujte rybu dohladka. Pomocí lžíce vmíchejte vejce a poté postupně přidávejte smetanu a vždy dobře promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, mletým chilli a šafránem.