Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500g telecích plátků
  • 1–2 vejce
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce jemné strouhanky
  • nasekaná petrželka
  • 1–2 lžíce řepkového oleje
  • šťáva z ½ citronu

Postup

Jehněčí plátky rozkrájejte na tři díly (každý ne větší než Vaše dlaň) a pokud chcete, trochu je naklepejte. Ochuťte po obou stranách solí, pepřem a citronovou šťávou.

Petrželku nasekejte najemno a v míse ji důkladně rozšlehejte s vejci. Obalujte plátky masa v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Strouhanku na řízky dobře přitiskněte.

Do hrnce ActiFry nalijte polovinu odměrky řepkového oleje, vložte do něj plátky masa, pokapejte je další polovinou lžíce řepkového oleje a smažte po dobu zhruba 15 minut dozlatova.