Vánoční nádivka

Vánoční nádivka

Hlavní chod

  • 7

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 5 šalotek
  • 200 g uzeného bůčku
  • 100 g kuřecích jater
  • 300 g vepřové panenky
  • 25 g másla
  • 450 g kaštanů, vakuově balených nebo v konzervě
  • 15 g petrželky
  • 50 g jablek
  • 1/4 lžičky francouzské směsi čtyř koření
  • sůl
  • pepř

Postup

Šalotku oloupejte a bůček, játra a vepřovou panenku nakrájejte na kostky. Šalotku vložte do nádoby robota se sekacím nožem a zpracujte 20 s rychlostí 12. Sekací nůž vyměňte za míchací nástavec. Přidejte bůček, játra a máslo a spusťte program Pomalé vaření P1 na 4 min. při teplotě 130°C.

Míchací nástavec vyměňte za sekací nůž. Přidejte kaštany, petrželku a jablko. Přidejte sůl, pepř a koření zpracujte 10 s rychlostí 12. Směs nahrňte do středu mísy pomocí stěrky a zpracujte dalších 10 s. Pokud chcete, aby nádivka byla jemnější, mixujte déle.

Nádivka je hotová pro přípravu pečené nadívané krůty nebo kapouna.

TIP: Nádivku lze zmrazit pro pozdější použití.