Tuňákové steaky s limetkou a koriandrem

Tuňákové steaky s limetkou a koriandrem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 x 110 g čerstvých steaků z tuňáka
  • 1 limetka
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený nebo najemno nasekaný
  • 10 ml / 2 lžičky olivového oleje
  • 5 ml/ 1 lžička mletého římského kmínu
  • 5 ml/ 1 lžička mletého koriandru
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • čerstvý koriandr
  • dílky limetky

Postup

Najemno nastrouhejte kůru z limetky. Vymačkejte z limetky šťávu a dejte si ji stranou. V misce smíchejte ½ lžičky limetkové kůry, česnek, olivový olej, římský kmín, mletý koriandr a trochu pepře a vytvořte pastu. Z tuňákových steaků odstraňte kůži.

Opláchněte je a kuchyňskou utěrkou je důkladně osušte. Rozetřete pastu v tenké vrstvě po obou stranách tuňákových steaků.

Rozehřejte pánev na smažení Tefal, dokud ukazatel teploty na pánvi nezmění barvu. Vložte steaky do pánve a přitlačte je pomocí obracečky, aby na hotové rybě zůstal patrný její obtisk.

Smažte 5 minut. V případě potřeby snižte teplotu. Steaky obraťte a smažte dalších 5 minut nebo dokud není ryba hotová. Nechte okapat na papírové utěrce.

Ihned podávejte na předehřátém servírovacím talíři. Pokapejte limetkovou šťávou a posypte nasekaným koriandrem. Ozdobte plátky limetky.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více