Treska s bramborami a celerem

Treska s bramborami a celerem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 900 g starších brambor
  • 780 g filet z tresky
  • 50g másla
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 10 ml (2 lžičky) nasekané petrželky
  • 2 stonky nasekaného celeru
  • sůl a pepř

Postup

Brambory oloupejte a rozkrájejte na 2,5cm kostičky.

Vložte je do hrnce a zalijte vodou.

Přiveďte k varu a pak slijte.

Nakrájejte rybu na kousky.

V otevřeném hrnci rozpusťte máslo.

Položte rybu do hrnce kůží nahoru.

Při nízké teplotě nechejte po obou stranách asi 5 minut zhnědnout.p>

Několik minut před koncem vaření přidejte brambory a osmahněte dohněda.

Přidejte víno, petrželku, celer, sůl a pepř.

Zvolte hodnotu tlaku 1.

Nastavte úroveň tlaku 1.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat.

Vařte po dobu 12 minut.

Ihned podávejte.