Tradiční rozinkový pudink

Tradiční rozinkový pudink

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 45 g másla, povoleného
  • 45 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 60 g mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky vanilkového extraktu
  • 200 ml mléka
  • 20 g rozinek

Postup

Utřete máslo s cukrem, až bude lehké a nadýchané. Po jednom přidejte vejce. Přisypte mouku, prášek do pečiva a přilijte vanilkový extrakt. Přidávejte mléko a vymíchejte dohladka. Přidejte rozinky. Rozdělte do skleniček a zakryjte víčky. Vložte skleničky do koše č. 3.

Vařte v páře po dobu 15 minut společně s předkrmem a hlavním chodem.

Těsně před podáváním sejměte víčka.