Tradiční rýžový pudink

Tradiční rýžový pudink

Dezert

  • 5

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 15 g másla nebo margarínu
  • 600 ml mléka
  • 50 g rýže na rýžovou kaši
  • 25 g cukru krupice (může být i méně)
  • nastrouhaný muškátový oříšek.

Postup

Vyjměte trojnožku a košík.

V otevřeném hrnci rozpusťte tuk. Přidejte mléko a rychle přiveďte k varu.

Vmíchejte rýži a cukr.

Za občasného míchání znovu přiveďte k varu.

Snižte teplotu tak, aby se mléko dál pomalu vařilo, ale aby nevzkypělo.

Nastavte úroveň tlaku 2.

Přikryjte pokličkou a nechejte natlakovat.

Snižte teplotu a 12 minut pomalu vařte.

Odstavte hrnec ze sporáku a nechejte ho zchladnout na pokojovou teplotu, aniž byste měnili nastavení hodnoty tlaku.

Jakmile ukazatel tlaku klesne, zvedněte pokličku.

Pudink promíchejte.

Chcete-li, aby se na pudinku vytvořila vypečená krusta, přemístěte ji do vymazané zapékací nádoby.

Posypte muškátovým oříškem a nechejte několik minut zapékat pod rozpáleným grilem.