Telecí řízky s rajčatovou omáčkou

Telecí řízky s rajčatovou omáčkou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 telecí řízky
  • 110 g strouhaného parmazánu
  • ochucená mouka
  • 200 g čerstvé světlé strouhanky
  • čerstvá rajčatová šťáva
  • nasekaná čerstvá bazalka
  • Na obalení: 1 vejce, 1 lžíce oleje, sůl a pepř.

Postup

Řízky rovnoměrně naklepejte. Smíchejte strouhanku a parmazán. Na obalení rozšlehejte vejce s 1 lžící oleje, solí a pepřem.

Obalte řízky v ochucené mouce, namočte do vajíčka a obalte ve strouhance. Nechejte alespoň 30 minut chladit.

Fritujte ve fritéze 5 až 7 minut. Nechejte dobře okapat. Podávejte s čerstvou rajčatovou omáčkou ochucenou nasekanou bazalkou.