Tajine z jehněčího a meruněk

Tajine z jehněčího a meruněk

Hlavní chod

  • 6

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

Potraviny

  • 1,5kg jehněčí plec nakrájená na kostky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule nakrájené na tenké plátky
  • 2 špetky šafránu
  • 250 ml teplé vody
  • 1 lžíce kořenící směsi ras-el-hanout
  • 1 celá skořice
  • 1 zarovnaná lžička mleté skořice
  • 1 zarovnaná lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíce nezcukernatělého medu
  • 20 sušených meruněk rozkrojených na poloviny
  • 2 lžíce nahrubo nakrájeného čerstvého koriandru
  • 2 lžíce nahrubo nasekaných lístků petrželky

Postup

V pánvi Tefal s nepřilnavým povrchem opečte po částech kousky masa dohněda; pokud je potřeba, použijte trochu oleje. V jiné pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opékejte na něm pár minut doměkka cibuli.

Namočte šafrán do teplé vody.

Přidejte cibuli, směs ras-el-hanout, skořici, zázvor, římský kmín, kurkumu, med, sůl a pepř. Vmíchejte vodu s šafránem a maso. Přikryjte a nechejte 3 hodiny vařit.

15 minut před koncem vaření přidejte meruňky. Těsně před podáváním posypte nasekaným koriandrem a petrželkou.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více
  • Ingenio Expertise
    Ingenio Expertise

    Intensive cooking made simple and safe in a click! 

    zobrazit více