Tabouleh s lososem a bazalkovou omáčkou

Tabouleh s lososem a bazalkovou omáčkou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 rajčata, na kostky
  • 1 červená paprika, na kostky
  • 1 zelená paprika, na kostky
  • šťáva z 1 citronu
  • 150 g bulguru, předvařeného
  • 4 filety z lososa
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 200 ml nízkotučné smetany
  • ½ svazku bazalky
  • 1 snítka čerstvé máty, najemno nasekané
  • sůl a pepř

Postup

Smíchejte rajčata, papriky a mátu s citronovou šťávou. Přidejte bulgur a směs přesypte do malé žáruvzdorné misky. Filety z lososa ochuťte.

Misku a rybí filety vložte do košíku č. 1. Vařte v páře po dobu 10 minut.

V kastrůlku nechte zredukovat bílé víno na polovinu, pak přidejte smetanu a lístky bazalky. Rozmixujte v kuchyňském robotu nebo v mixéru a dochuťte. Na každý talíř naložte trochu taboulehu a na něj položte rybu. Na okraje talířů nalijte trochu omáčky.

Medailonky mořského ďasa posypte čínským kořením. Bílé víno nechte zredukovat se šalotkou téměř do vyvaření.