Smetanové kuře

Smetanové kuře

Hlavní chod

  • 6

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1,5 kg kuřete nebo 6 porcí kuřecího masa
  • 50g másla
  • 1 lžíce (15ml) oleje
  • 300ml vody
  • 2 vejce
  • 300 ml smetany.

Postup

Rozkrájejte kuře na 6 dílů.

V otevřeném hrnci rozpusťte v oleji máslo.

Kuře zlehka osmahněte, ale ne až dohněda.

Přidejte vodu, sůl a pepř.

Nastavte úroveň tlaku 2.

Přikryjte pokličkou a nechejte natlakovat.

Vařte po dobu 15 minut.

Otočte volič tlaku do polohy vypuštění páry a položte hrnec pod proud studené tekoucí vody.

Vyjměte kuře z nádoby, nechejte ho okapat a položte ho na předehřátou servírovací mísu.

Šťávu použijte jako základ omáčky.

Rozšlehejte vejce a vmíchejte do nich smetanu.

Nalijte směs do hrnce.

Omáčku vařte na mírném plameni a míchejte, dokud není hladká, pak ji hned odstavte.

Dbejte na to, aby omáčka nepřešla varem.

Kuře přelijte omáčkou.