Smažené masové koule

Smažené masové koule

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600 g mletého masa (telecí a vepřové v poměru: 60% a 40%)
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 plátky chleba
  • 100 g sýru kaškaval (bulharský tvrdý sýr)
  • 4 nebo 5 snítek petrželky
  • 1 vejce
  • mouka

Postup

Namočte chléb do teplé vody, po vyjmutí z něj přebytečnou vodu vymačkejte. Nasekejte petrželku a rozšlehejte vejce. Všechny tyto suroviny přidejte spolu s římským kmínem k mletému masu a důkladně promíchejte.

Sýr kaškaval nakrájejte na kostky, v dlani tvořte malé masové koule, do jejichž středu vkládejte kostky sýru.

Masové koule kolem sýru dobře uzavřete, aby při vaření sýr nevytékal ven. Obalte koule v mouce a poté je smažte ve vyšší vrstvě tuku podle zvoleného programu.