Sladko-kyselé vepřové plátky

Sladko-kyselé vepřové plátky

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 ActiFry odměrka kukuřičné mouky, plus trochu navíc k obalení proužků vepřového masa
  • 4 ActiFry odměrky červeného vína
  • 300 ml passaty
  • 150 ml nepřislazované jablečné šťávy
  • 2 ActiFry odměrka červeného vinného octa
  • 2 ActiFry odměrky jemného hnědého cukru
  • 1 ActiFry odměrka rajčatového pyré
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř k dochucení
  • 600 g vepřových plátků nebo vepřové panenky, nakrájené na proužky
  • 2 cibule nakrájené na tenké plátky
  • 2 ActiFry odměrky olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, najemno nasekané (nemusí být)

Postup

V misce nebo jiné nádobě rozmíchejte kukuřičnou mouku s červeným vínem dohladka, poté vmíchejte passatu, jablečnou šťávu, ocet, cukr, rajčatové pyré a koření a dobře promíchejte. Dejte stranou. Ve velké míse obalte proužky vepřového masa v kukuřičné mouce. Dejte stranou.

Do hrnce ActiFry vložte cibuli a rovnoměrně ji pokapejte olejem. Vařte po dobu 5 minut. Přidejte připravené vepřové maso a česnek, pokud chcete, a vařte po dobu 5 minut. Maso promíchejte, abyste od sebe oddělili jednotlivé kousky, poté vmíchejte sladkokyselou omáčku.

Vařte dalších 10 minut nebo dokud nebude maso uvařené doměkka a omáčka nezhoustne. Během vaření jednou vypněte hrnec ActiFry a promíchejte směs vařečkou. Dochuťte kořením a podávejte s vařenou rýží nebo bramborovou kaší a osmahnutou brukví nebo kapustou.