Sladko-kyselé kuře

Sladko-kyselé kuře

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 2 kuřecí prsa, bez kosti a bez kůže
  • 100 g jarní cibulky nakrájené na plátky
  • 2 rajčata rozkrájená na čtvrtiny
  • 225 g kostky ananasu, okapané
  • 15 ml/1 lžíce oleje
  • 15 ml/1 lžíce kukuřičné mouky
  • 42 g jemného hnědého cukru
  • 60 ml/4 lžíce jablečného octa
  • 45 ml/3 lžíce rajčatové šťávy
  • 45 ml/3 lžíce šťávy z ananasu odlité z plechovky ananasu)
  • 5 ml/1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • špetka soli
  • S jídlem podáváme uvařenou bílou rýži.

Postup

Kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou. Smíchejte všechny přísady do omáčky. V pánvi Tefal Sautee rozehřejte olej, až se z něj začne kouřit. Kuře smažte na oleji, dokud se nezatáhne.

Přidejte jarní cibulku, rajčata a kostky ananasu a dobře prohřejte. Přidejte směs na omáčku a zamíchejte. Je-li třeba, snižte teplotu.

Za stálého míchání vařte, dokud pokrm nezhoustne. Podávejte s vařenou bílou rýží.

Produkty Tefal pro přípravu tohoto receptu
  • Talent Pro
    Talent Pro

    Pro labužníky, kterí se rádi oddávají požitkům při vaření a vyhledávají výjimečnou kvalitu

    zobrazit více
  • Ovation
    Ovation

    Inovativní nápad od Tefalu. Hrnce i poklice dokonale zapadjí do sebe a šetří až 50% místa*

    zobrazit více