Sladké šťavnaté masové koule

Sladké šťavnaté masové koule

Hlavní chod

  • 5

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 500 g mražených hovězích masových koulí
  • po jednom kusu červené a žluté papriky, na kostky
  • 325 ml jablečné nebo ananasové šťávy, rozdělené na dvě porce
  • 4 ActiFry odměrky kečupu
  • po 2 ActiFry odměrkách hořčice a javorového sirupu nebo hnědého cukru
  • po 2 ActiFry odměrkách ovocného octu a nastrouhané cibule
  • 1 lžička prolisovaného česneku
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • nasekané čerstvé listy koriandru (není nutné)
  • horká uvařená bílá nebo hnědá rýže (není nutné)

Postup

Masové koule a papriky vložte do hrnce ActiFry.

Prošlehejte 250 ml jablečné šťávy s kečupem, hořčicí, javorovým sirupem, ovocným octem, cibulí a česnekem. Vlijte do hrnce ActiFry. Vařte po dobu 15 minut.

Kukuřičnou mouku prošlehejte se zbytkem jablečné šťávy. Vlijte do hrnce ActiFry. Vařte po dobu 10 minut nebo dokud nebudou masové koule propečené a šťáva nezhoustne. Posypte koriandrem, pokud chcete; podávejte s rýží (není nutné).

Pro vytvoření tropické verze vmíchejte spolu s paprikami 250 ml slitých kousků ananasu