Skořicové koblihy

Skořicové koblihy

Dezert

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 375g mouky
  • špetka soli
  • 75 g cukru
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1/2 lžičky skořice
  • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 g rozpuštěného másla, moučkový cukr

Postup

Smíchejte mouku, sůl, droždí, skořici a citronovou kůru. Vmíchejte vejce, mléko, rozpuštěné máslo a vypracujte hladké těsto.

Těsto nechejte 2 hodiny odležet na chladném místě. Těsto vyválejte, aby bylo asi 7 mm tlusté. Vykrájejte z něj kroužky o průměru asi 7 cm. Fritujte zhruba 5 - 6 minut při teplotě 190°C, dokud koblihy pěkně nezhnědnou.

Nechejte okapat a posypte moučkovým cukrem. Podávejte.