Salát s fazolemi cannellini a kozím sýrem

Salát s fazolemi cannellini a kozím sýrem

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 250 g suchých fazolí cannellini (namočených na 1 hodinu do vroucí vody)
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 4 lžíce čerstvého koriandru (nastříhaného nůžkami)
  • 3 lžíce petrželky (nastříhané nůžkami)
  • 1/4 lžičky drcených červených papriček (chilli vločky)
  • 250 g kozího sýra nakrájeného na 1 cm velké kostičky, sůl a čerstvě namletý černý pepř.

Postup

Před vařením namočte fazole na hodinu do vroucí vody(pokud nevaříte v tlakovém hrnci, je fazole třeba namočit přes noc).

Pak vodu slijte a luštěniny důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.

Vložte fazole do tlakového hrnce s 1,2 litru vody.

Nastavte úroveň tlaku 2.

Zajistěte pokličkou a nechejte natlakovat.

Snižte teplotu a 17 minut vařte.

Odstavte hrnec ze sporáku a nechejte ho stát při pokojové teplotě, aniž byste měnili nastavení hodnoty tlaku, dokud ukazatel tlaku sám neklesne. Slijte vodu z fazolí.

Ve středně velké míse smíchejte teplé fazole se všemi ostatními ingrediencemi a dobře promíchejte.

Ochuťte a podávejte ještě teplé.