Sépie ve stylu Algarve

Sépie ve stylu Algarve

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 600g sépie
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 zelené papriky
  • 1 chilli paprička
  • 1 malá sklenka bílého vína (100 ml)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Postup

Sépii omyjte, očistěte a ochuťte solí. Oloupejte a najemno nasekejte česnek. Česnek, proužky papriky, chilli papričku a olivový olej vložte do hrnce ActiFry a nechte smažit po dobu 10 minut.

Přidejte sépii nakrájenou na kostky a dále smažte 10 minut. Pokud budete smažit sépii vcelku, prodlužte dobu přípravy na 15 minut. Přilijte bílé víno, promíchejte a vařte dalších 5 minut.

Podávejte s rajčatovým salátem a vařenými brambory, ozdobené koriandrem nebo nasekanou petrželkou (podle chuti).