Ryba dušená s rajčaty a limetkou

Ryba dušená s rajčaty a limetkou

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Nákladné

    Cena

  • Střední

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 4 pražmy bez šupin, vnitřností a rozkrojené napůl
  • 6 čerstvá rajčata, drcená
  • 2 cibule, najemno nasekané
  • 2 lžíce směsi koření baharat
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce nasekaného koriandru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 limetky
  • ½ l vody

Postup

Do mísy nalijte olivový olej. Na termostatu nastavte teplotu 160°C v režimu Smažení. Opečte rybu dohněda na obou stranách a dejte stranou. Na zbylém oleji opékejte cibuli po dobu 5 minut.

Přidejte česnek, drcená rajčata, koření a koriandr. Na termostatu nastavte teplotu 100°C v režimu Dušení.

Přidejte vodu. Přidejte rybu. Vařte zakryté poklicí pro dobu 20 minut. Ke konci doby varu přidejte limetku. Podávejte horké.