Rybí tapas

Rybí tapas

Hlavní chod

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Náročné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 200 g mouky
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 vejce
  • 3 lžíce vody
  • sůl
  • 200 g tresky
  • 12 slávek
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 bobkový list
  • 110 g čerstvého zeleného hrášku (vyloupaného)
  • 40 g mouky
  • 40 g másla
  • 500 ml soli

Postup

Připravte těsto z mouky, oleje, vejce, vody a špetky soli.

Nechejte 1 hodinu odležet na chladném místě.

Mrkev nakrájejte na kostičky a nasekejte cibuli.

Uvařte rybu a slávky v osolené vodě společně s mrkví, cibulí a bobkovým listem.

Když jsou slávky uvařené, vyjměte je ze schránek a nakrájejte najemno.

Nakrájejte rybu a odstraňte z ní všechny kosti. Zelený hrášek uvařte v osolené vodě.

V hrnci připravte hustou bílou omáčku z másla a mouky a 500 ml tekutiny vytvořené smícháním mléka a rybího vývaru.

Přidejte nasekanou rybu, mušle a hrášek.

Vařte po dobu 5 minut.

Vyválejte těsto a vykrájejte z něj kolečka o průměru asi 10 cm, zvlhčete okraje a doprostřed každého kolečka položte lžíci nádivky.

Přehněte v půlce a okraje slepte.

Smažte 8 až 10 minut.

Slijte.

Podávejte se sušenou petrželkou.