Rybí burger

Rybí burger

Předkrmy

  • 4

    Počet osob

  • Průměrné

    Cena

  • Snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 250 g filetů z uvařené bílé ryby, najemno nasekané
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 250 ml husté nízkotučné zakysané smetany
  • 1 svazek pažitky, nasekané
  • 4 silné plátky uvařené brambory
  • 2 cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 4 plátky z většího rajčete
  • sůl a pepř
  • snítky rozmarýnu na ozdobení

Postup

Smíchejte studenou rybu se solí, pepřem a vejcem. Smíchejte s dostatečným množstvím smetany, abyste docílili pevné konzistence, která drží tvar. Přidejte pažitku. Rozdělte na 4 díly a vytvarujte do placiček. Na každý plátek brambory navršte cibuli a rybí směs.

Vařte v páře po dobu 15 minut.

Podávejte ihned s plátkem rajčete navrchu. Ozdobte malou větvičkou rozmarýnu.