Ruské bramborové smaženky

Ruské bramborové smaženky

Příloha

  • 4

    Počet osob

  • Levné

    Cena

  • Velmi snadné

    Obtížnost

  • Doba přípravy

  • Doba vaření

Potraviny

  • 1 kg starších brambor
  • 110 g nastrouhaný parmezán
  • 100 g mouky
  • 1 vejce, oddělený žloutek a bílek
  • špetka soli
  • 150 ml mléka
  • 1 lžíce oleje

Postup

Připravte si těstíčko: v míse smíchejte mouku a sůl.

Uprostřed vytvarujte důlek a nalijte do něj žloutek, mléko a olej.

Intenzivně šlehejte, dokud hmota není hladká a bez hrudek.

Opatrně vmíchejte dotuha vyšlehaný vaječný bílek.

Oloupejte brambory a nakrájejte je na 1 cm vysoké plátky.

Posypejte nastrouhaným parmezánem.

Obalte v těstíčku a fritujte 4 až 5 minut.

Nechejte okapat a podávejte.